Inspiration til planløsninger

10 vigtige elementer i en plantegning

 1. Solforhold på grunden

 2. Placering af indkørsel

 3. Byggegrundens terræn

 4. Udsigt på grunden 

 5. Behov og ønsker til huset

 6. Hustype og arkitektur

 7. Ønsker til byggematerialer

 8. Bygherres budget

 9. Lokalplan & servitutter

 10. Jordbundsundersøgelse

Genial plantegning til nyt hus

Hvis du skal bygge nyt hus, er din liste med behov og ønsker til din nye bolig sikkert lang. Vi har samlet en række individuelle indretningsforslag til plantegninger her.

 

Her får du et overblik over, hvordan dit køkken alrum kan se ud og, hvordan vi kan tegne en unik børneafdeling og en spændende forældreafdeling med walk-in og lækkert badeværelse. Hvis du drømmer om en stor have med en overdækket terrasse eller en alkove til hygge med dine børn har vi også huse og grundplaner med dette.

Vinkelhus-160m2-grundplan

Vinkelhus - 160m2 plantegning

Spændende indretning, hvor køkken alrummet udgør vinklen på huset. Indeholder desuden 3 store børneværelser på over 11 m2.

Vinkelhus-175m2-planløsning

Typehus - 175m2 grundplan

Vinkelhus til den krævende børnefamilie. Boligen indeholder både depotrum og alkove ifm. køkken alrummet.

Vinkelhus - 182m2 planløsning

Rummelig 1 plan villa med stort køkken på over 40 m2, samt stor opholdssstue og 3 børneværelser med privat bad.

Længehus-155m2-grundplan

155m2 længehus - Planløsning

Optimal indrettet længehus med 3 børneværelser, samt et multirum. Forældreafdelingen har både rummeligt bad og walk-in.

170m2 længemodel - Plantegning

Funktionelt designet typehus med gavlindgang fra en evt. carport, som byder velkommen i en børneafdeling med 3 store værelser og eget bad.

180m2 længehus -  grundplan

Veldisponeret længehus med stort køkken alrum i åben forbindelse med stuen, som giver adgang til en overdækket tarrasse.

157m2 plantegning - Funkishus i 1 plan

Enkel og stilren boligindretning af dette funkishus på kun 157 m2.  Huset har 2 store og smarte badeværelser, samt et rummeligt køkken og stue.

168m2 H-hus - planløsning

Hvis din børnefamilie vokser og I får brug for 4 børneværelser eller blot 3, samt et multirum til aktiviteter så er denne planløsningen interessant.

Grundplan på 171m2 med 3 værelser

171m2 funkishus - planløsning

Denne plantegning har alt en travl familie har brug for. Stort alrum inkl. viktualierum og alkove, samt forældrebad med badekar og 2 vaske.

Indretning af dit nye typehus - Step by step boligguide 

Møde på byggegrund - Hvordan skal huset placeres

Første step i udviklingen af en optimal plantegning, er husets placering på byggegrunden ift. omgivelserne og solens vandring.

 

Her lægger vi især vægt på, at skabe en flot facade ud til vejen og etableringen af en sydvestvendt have, samt prioritering af aftensolen mod nordvest.

Behovsafdækning - Indretning og funktionalitet

Følelsen af, at befinde sig i et hjem hvor familien trives handler i høj grad om, at finde balancen mellem det funktionelle og nutidens indretningstrends. 

Her stiller vi dig en række spørgsmål, som f.eks. hvor stor en familie I har til spisning, krav til opdeling af børne- og forældreafdeling og hvilke rum I primært vil have udgang fra. 

Arkitektur & materialer -

Indledende budgetfase

At bygge nyt hus er prioriteternes kunst. Derfor hjælper vi med, at holde balance mellem ønsker og det budget din bank har udarbejdet.

 

Ofte findes der smarte alternativer til dyre materialer og vi arbejder meget med, at udtænke kreative løsninger som falder i ét med  arkitekturen og de øvrige valg, som du har foretaget. 

arkitekttegnet plantegninger

IDE-FASEN

Det hele starter med, at lytte til hvad jeres behov og ønsker er. Ofte vil der være ønsker til det nye hus, som konflikter med hinanden eller hvor det arkitektoniske eller byggetekniske har indflydelse på byggeriet.

Opgaven for arkitekten er, at undgå kompromisser og være tro mod jeres ønsker og den byggestil I har valgt til jeres nye arkitektegnede villa.

ØKONOMI & MATERIALER

Før tegnearbejdet kan begynde er det vigtigt, at få afklaret budgettet til det nye hus. Det er forskelligt om en bygherre prioritere meget plads eller lidt mere eksklusive byggematerialer. Vi vægter en åben og ærlig dialog, men for, at kunne rådgive jer til, at vælge de korrekte materialer eller konstruktioner, skal vi kende de økonomiske rammer for projektet. House By Mii tegner nye huse med omtanke.

Populære plantegninger til nye typehuse

Forskudte bokse - plantegning

Funktionelt opdelt plantegning, hvor de enkelte afdelinger af typehuset giver et fantastisk lysindfald til køkken alrummet.

Længehus - plantegning

Fra entreen er der view gennem hele huset ud til haven. Plantegningen har prioritet 2 store børneværelser og et lidt mindre kontor.

Vinkelhus - plantegning

Plantegning, hvor det er børneafdelingen, som udgør vinklen og afskærmningen fra vejen. Huset har 3 børneværelser og 1 kontor 

Plantegning-længehus-arkitekttegnett
Plantegning-funkishus-typehus
Plantegning-vinkelhus-typehus

NU ER TEGNIINGERNE TIL HUSET FÆRDIG - HVAD GØR VI SÅ?

De fleste arkitektfirmaer ville nok anbefale jer, at tilkøbe dem til, at lave myndighedssæt og arbejdsgrundlag. Med 10 års erfaring fra nybygger branchen er det bedste, at lade det pågældende byggefirma om denne opgave. Dem som bygger huset overtager opgaven. House By Mii laver skitseprojektet, som I kan indhente tilbud via og vi bruger alt vores energi på, at udvikle drømmehuset. Til slut hjælper vi gerne med, at sammenligne priserne I har modtaget på vores tegninger og materiale-oplæg og kan i fælleskab finde den mest værdige hoved entreprenør i form af bygge-eller typehusfirma.

Vil du modtage vores online katalog?

DU ER VELKOMMEN TIL AT RINGE

CVR: 40972382

 • YouTube Social Ikon
 • Facebook Social Ikon
 • Instagram